Warning: Use of undefined constant wp_cumulus_widget - assumed 'wp_cumulus_widget' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/it-faggruppen.dk/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-cumulus/wp-cumulus.php on line 375
Category "e-tidsskrifter" /// it-faggruppen.dk

it-faggruppen.dk

 • Kalender

  april 2021
  M T O T F L S
  « apr    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Subscribe

 • Vi skriver om

 • Hvem skriver her

Gratis magasin publisher til bibliotekets publikationer – issuu.com

08/19/2009 (e-tidsskrifter)

Når diverse supermarkeder publicerer deres kataloger online foregår det oftest med en smart online reader, hvor man har fornemmelsen af at bladre i kataloget. Nu kan alle og enhver bruge denne teknik med issuu.com. Man opretter gratis en profil på siden og så kan man indlæse sine egne pdf filer og få dem vist i magasin formatet, hvor det er muligt at bladre.

Man kan desuden få embed koden til den pågældende publikation, så man kan benytte den på egne hjemmesider. Den eneste hage ved det, er at der er reklamer ude i siden af skærmen. Dette kan man dog undgå ved at betale for tjenesten.

Et magasin eksempel på hvad tjenesten kan bruges til kan ses her i fotomagasinet “PHOTOi! (klik på billedet for at bladre i magasinet i fuld skærm):

Tjenesten kan også bruges inden for bibliotekerne – det kunne f.eks. være til reklamemateriale for diverse tjenester, eller til userguides til systemer. Nedenfor ses et eksempel hvor tjenesten er benyttet til en userguide til et conference management system:

No Comments »

Bevaring af videnskabelig litteratur, Portico

02/25/2009 (bevaring, e-bøger, e-tidsskrifter, Portico)

Hvorfor er bevaring af e-tidsskrifter og e-bøger vigtig?

Dagens biblioteker har ikke kopier af e-tidsskrifter og e-bøger lagret lokalt. Materialerne er lagret på forlagets server og så længe forlaget og publikationen eksisterer, er der vanligvis ingen problemer med at få adgang til materialerne.

Men hvis publikationen og eller forlaget ophører, er det ikke sikkert at der fortsat er adgang til publikationen.

Derfor gik JSTOR og andre samarbejdspartnere sammen i 2002 for at løse problemet.

Resultatet blev Portico. Portico er et arkiv for at bevare videnskabelige e-tidsskrifter for fremtidig brug og som nu har udvidet samlingen til også at bevare videnskabelige e-bøger. I dag deltager 68 forlag og 480 biblioteker i Portico og i arkivet er der for tiden ca. 10 millioner artikler og 4.680 e-bøger. Deltagerne i projektet får kun adgang til de arkivalier, hvor adgang via forlagets server ikke længere er muligt fordi publikationen eller forlaget er ophørt.

Fra de nordiske lande deltager Karolinska Instituttet, (Sverige) i Portico.

Derudover er der indgået aftale om at Koninklijke Bibliotheek i Nederland opbevarer en offline kopi af arkivet.

Læs mere om Portico:

http://www.researchinformation.info/features/feature.php?feature_id=193

Se også Portico´s hjemmeside: http://www.portico.org/index.html

No Comments »

?>