Warning: Use of undefined constant wp_cumulus_widget - assumed 'wp_cumulus_widget' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /var/www/it-faggruppen.dk/public_html/blog/wp-content/plugins/wp-cumulus/wp-cumulus.php on line 375
IT-faggruppen under BF – Beretning for perioden 2017-2019 /// it-faggruppen.dk

it-faggruppen.dk

 • Kalender

  april 2021
  M T O T F L S
  « apr    
   1234
  567891011
  12131415161718
  19202122232425
  2627282930  
 • Subscribe

 • Vi skriver om

 • Hvem skriver her

IT-faggruppen under BF – Beretning for perioden 2017-2019

04/17/2019 (Andet)

IT-faggruppen under BF

Beretning for perioden 2017-2019

Bestyrelsen efter konstitueringen den 26. maj 2017

Formand: Pernille Saul, KOMBIT Sekretær: Hans Erik Sørensen, DBC   Kasserer: Anni Guldberg Madsen, IT-faggruppen Erik Bachmann, Danskernes Digitale Bibliotek  Daniel Ackey, Københavns Biblioteker Kim J. Josefsen, KøgeBibliotekerne Henrik Jensen, Furesø Bibliotek

Suppleanter Per Kjær, Aarhus Bibliotekerne Jimmy Caspersen, DBC   Revisorer   Kasper Bøgh, Danmarks Tekniske Informationscenter   Birger Kriegbaum Sørensen, DBC

Repræsentant i BIL-udvalget (Udvalget for Bibliotekernes Interaktion og Lånesamarbejde)   Pernille Saul, KOMBIT

Repræsentant i BF-Netværksgrupper  Hans Erik Sørensen, DBC

Arrangementer   20. september 2017 – Gå-hjem-møde: Persondataforordningen (Peter Blume).

6. juni 2018 – Gå-hjem-møde: Hov, et egern! – om vores brug af sociale medier (Anders Colding-Jørgensen).

19. september 2018 – Gå-hjem-møde: Tilbage til virkeligheden – kampen mod fake news, løgne og manipulationer (Pierre Collignon).

10. november 2018 – Nørd-træf på Bibliotekarforbundets generalforsamling i Århus (netværksmøde i RAA)

Medlemmer Pr. 1. marts 2019: 147 Bestyrelsens arbejde  Der er i perioden afholdt seks bestyrelsesmøder og et 12-12 seminar. På generalforsamlingen 27. april 2015 ønskede ingen fra den daværende bestyrelse at
genopstille, hvorfor generalforsamlingen blev suspenderet. Da generalforsamlingen blev genoptaget den 18. maj lykkedes det at få valgt en bestyrelse, primært fordi hovedparten af den afgående bestyrelse alligevel valgte at genopstille, da vi ikke kunne få over vores hjerter, at IT-faggruppen blev nedlagt.
Bestyrelsen har i den forløbne periode brugt meget tid på at drøfte, hvordan vi kunne redesigne og revitalisere IT-faggruppen, så den passer til den virkelighed vores medlemmer arbejder i. En virkelighed hvor IT-redskabsfagene næsten er afviklet, centraliserede systemer har overflødiggjort lokal serverdrift og servicering af arbejdsstationer og netværk m.m. er overtaget af de kommunale IT-afdelinger, men også en virkelighed, hvor andre opgaver er trådt i stedet: brugervenlighed, SOME, dataetik, bibliometri, content manager m.fl. Disse nye områder vil vi fremover gerne favne i ITfaggruppen.  Vi ønsker også, at IT-faggruppen, skal understøtte den IT-politiske debat, det kan bl.a. ske ved at formanden inddrager faggruppen, som sparringspartner, når IT-politiske emner er til debat i offentligheden.  Og endelig vil vi gerne tilbyde vores medlemmer et fagligt forum, der understøtter medlemmers efteruddannelse og kompetenceudvikling.
Dette er baggrunden for at vi senere i dag forelægger et forslag til ændring af vedtægternes § 1 Navn og § 2 Formål.  Vi foreslår, at faggruppen ændrer navn til ” IT-faggruppen – Faggruppen for IT og dataetik” og at formålet ændres til:
• at styrke gensidig erfaringsudveksling gennem inspiration, støtte og videndeling indenfor it-faglige områder • at understøtte den it-politiske debat • at tilbyde medlemmerne et fagligt forum der støtter efteruddannelse og kompetenceudvikling.
Vi håber, at vi med ovenstående ændringer, såfremt de vedtages, har givet et godt afsæt for IT-faggruppens videre eksistens.
Vi havde også et mål om at få lavet et nyt og mere tidssvarende design til hjemmesiden, det nåede vi ikke, så den opgave må gå videre til den kommende bestyrelse.
Faggruppen for IT og dataetik er ud over at være et kommende nyt navn til faggruppen også navnet på den LinkedIngruppe, vi oprettede medio 2018. Der er plads til mange flere i gruppen, så husk at tilmelde jer.
Med disse ord overlader jeg beretningen til debat.

På vegne af IT-faggruppens bestyrelse
Pernille Saul